Programma

Ribbels - Speelclub - Rakwi's - Tito's - Keti's - Aspiranten

Ribbels

zo 7 september Zijn jullie klaar voor het nieuwe Chirojaar? Maar maar maar! De leiding is nog niet klaar. Wij moeten nog een beetje voorbereiden, zodat we jullie formidastischfantastisch kunnen leiden. Vandaag is het dus geen Chiro. Maar jullie enthousiasme is zo zo zo!
 
zo 14 september Samen spelen is fijn. Neem op de Startzondag al je vriendjes en vriendinnetjes mee zodat zij de Chiro ook kunnen leren kennen. Achteraf wordt het met de ouders een groot BBQ-festijn! We leren eerst elkaar wat kennen. Een beetje trekken, duwen, lachen en rennen. Daarna eten we onze buik goed rond. Af en toe mag het wel een beetje ongezond.
 
zo 21 september Samen spelen is fijn. Achteraf wordt het met de ouders een groot BBQ-festijn! We leren eerst elkaar wat kennen. Een beetje trekken, duwen, lachen en rennen. Daarna eten we onze buik goed rond. Af en toe mag het wel een beetje ongezond.
 
zo 28 september Vandaag leer je de ultracoole ribbel-leiding beter kennen. Het is ook leuk om elkaar beter te leren kennen. Leuke kennismakingsspelletjes staan er vandaag op het programma.
 
zo 5 oktober De leidingsploeg trekt er dit weekend op uit! Jullie gaan ons een weekje moeten missen. Deze zondag dus geen Chiro!
 
zo 12 oktober Een wortel... Wat kan je hierover vertellen? Misschien niet zoveel... Het is oranje, smaller onderaan dan bovenaan en vooral lekker in ‘pekesstoemp’.Wij gaan vandaag zoveel mogelijk wortels verzamelen. Zet je schrap voor dit wortelfeest.
 
vrij 17 oktober Dag van de jeugdbeweging! Doe je Chirokleren aan om naar school te gaan en vertel aan al je vriendjes en vriendinnetjes hoe tof het wel is bij ons.
 
zo 19 oktober Op vrijdag 17 oktober, twee dagen geleden, was het dag van de jeugdbeweging. Er zijn veel jeugdbewegingen. Dat is zeker goed. MAAAAAR… Vandaag moeten jullie bewijzen hoe ver jullie voor onze jeugdbeweging door het vuur zouden gaan. Ribbels... zet je schrap! Dit wordt een uitdagende zondag.
 
zo 26 oktober Rupsje Ribbel is ziek. Hij heeft te veel taart gegeten! Wij moeten opzoek gaan naar een nieuwe ribbel. Daarom organiseren we vandaag een ribbelverkiezing. Laat aan de jury jullie beste eigenschappen zien.

Speelclub

zo 7 september Ben jij klaar voor naar de Chiro te komen? Wij niet, haha! Geen Chiro.
 
zo 14 september Doe je mooiste zondagskleren aan. Haha, toch niet! Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie gaat het beste verkleed zijn als een Disneyfiguur, anders aan de kant! Het is overgang. Jullie ouders mogen ook om 17.00 uur komen om naar de kampfotoshow te kijken.
 
zo 21 september Startzondag! Neem om ter meeste vriendjes en vriendinnetjes mee. Regel: het mogen enkel mensen zijn, dus geen hond of kat ofzo, haha! Vanaf 18.00 uur mogen je ouders barbecue komen eten. Hier doen we dan wel géén mensen op… Ook geen honden en katten… Haha! Neem wel (en dit is geen mop) zeker ook al je schoolboeken mee om ze in echt Chirokaftpapier te laten kaften. Je ouders kunnen je op deze dag ook inschrijven… Voor een spruitjeseetwedstrijd! Haha, dat zullen ze niet doen. Wél inschrijven voor de Chiro.
 
zo 28 september Neem vandaag je schoolboek rekenen mee en maak de oefeningen op pagina 26. Mopje! Vandaag is het de eerste Chirozondag in je eigen afdeling. Dan moet je niet aan school denken. Kom je gewoon amuseren op de Chiro.
 
zo 5 oktober Snuit je neus maar, want hier komen traantjes… Geen Chiro vandaag! Het moet niet altijd om te lachen zijn he… Allez, of toch! Haha.
 
zo 12 oktober Hopelijk heb je geen hoogtevrees, want we doen vandaag laddercompetitie. Dan sta je heel de dag om ter hoogste op de ladder… Haha, neen dat is niet waar. Maar het is wel een leuk spel!
 
vrij 17 oktober Dag van de jeugdbeweging! Draag op school je Chirokousen, Chirozonnebril, Chiroshort of Chirorok, Chirotrui, Chiro-T-shirt, … - oké jullie snappen het wel! Toon aan iedereen dat je trots bent om in Chiro Lore te zitten. Laat je niet intimideren door de scoutshemden die je zal zien verschijnen.
 
zo 19 oktober Don Spaghetti, Signor Salami, Dona Pizza, … Zijn jullie maffiosi van dienst? Niet die van Japan, Rusland, maar die van Italië! Doe jullie maffiakleren (hoed, vest, das, zonnebril, …) maar aan, want anders ga je met de vissen slapen… Héhé.
 
zo 26 oktober Luister jij ook graag naar Picasso, Rembrandt, Rubens, Van Gogh of Bansky? Wij ook niet, want dat zijn schilders! Haha! Doe wel vandaag over je uniform je schilderskleren aan!

Rakwi's

zo 7 september Het Chirojaar is nog niet begonnen, nog even geduld. We popelen al om jullie terug te zien! (Geen Chiro)
 
zo 14 september Als je oud genoeg bent geworden om naar een oudere afdeling te gaan, moet je vandaag proeven doorstaan. Neem propere kledij, een handdoek en wasgerief mee. Maar verkleed je ook zeker in een Disneyfiguur!
 
zo 21 september De start van het nieuwe jaar begint vandaag. Kom en neem je vrienden mee, zo maken we er een tof jaar van. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Neem je ouders ook mee naar de barbecue in de avond, zo kan je nog langer op de Chiro blijven!
 
zo 28 september Wie? Wat? Waar? We komen het deze zondag allemaal te weten!
 
zo 5 oktober De leiding denkt na over het verloop van het jaar. Vermoeid van al dat denkwerk is het dus deze zondag geen Chiro.
 
zo 12 oktober Vandaag is het te doen in het bos en tikken we er op los.
 
vrij 17 oktober Dag van de jeugdbeweging! Ga in je uniform naar school en toon dat je in de coolste Chiro zit van heel Antwerpen.
 
zo 19 oktober Zijn jullie wel echte rakwi’s? Laat zien dat jullie de leiding kunnen verslaan!
 
zo 26 oktober Vandaag doen we gek! Je kent het wel maar je snapt het niet!

Tito's

zo 7 september Jammer maar helaas, vandaag nog geen Chiro. Geniet van jullie laatste weekendje vrij.
 
zo 14 september Doe alvast kleren aan die serieus vuil mogen worden en eventueel zelfs weggegooid mogen worden. Douchegerief is ook zeer welkom. Vandaag is het namelijk tijd voor de gevreesde overgangen. Het thema dit jaar: Disney. Zie dat je verkleed komt!
 
zo 21 september Nu is het Startzondag. De hele dag met heel de Chiro veel plezier beleven. En om af te sluiten: een lekkere BBQ. Nodig jullie ouders uit!
 
zo 28 september Vandaag gaan we elkaar beter leren kennen. Zet alvast jullie beste beentje voor om een goede indruk te maken.
 
zo 5 oktober Jullie beste leiding is op weekend. Terug een weekendje verlof voor jullie. (Geen Chiro)
 
zo 12 oktober We reizen terug in de tijd. Een gevaarlijke tocht naar de duistere middeleeuwen, maar geen zorgen: samen overleven we dit!
 
vrij 17 oktober Chiro Lore, laat van zich horen. Het is de Dag van de jeugdbeweging en de moment om aan de rest van je klasgenootjes te tonen dat je in de Chiro zit. Ga in je uniform naar school!
 
zo 19 oktober Bloed, zweet en tranen zullen we vandaag tegenkomen. We zullen zien wie van jullie het hardste is. Maar jongens pas op: er zijn ook harde meiden in de groep hoor!
 
zo 26 oktober We trekken door de stad en zien wat ons daar te wachten staat...

Keti's

zo 7 september Geen Chiro :(
 
zo 14 september Overgang! Wil je graag overgaan (van tito naar keti)? Doe dan je beste Disneykleren aan en wordt lekker vuil. Mickeys, Simba’s en Cruella de Vils, wij verwachten u!
 
zo 21 september Startzondag! Neem je klasgenoten mee om met lekker veel keti’s te zijn.
 
zo 28 september kennismakingsspelen JEEEEJ!!!!
 
zo 5 oktober Geen Chiro :(
 
zo 12 oktober Vandaag richten we ons ketilokaal in!
 
vrij 17 oktober Dag van de jeugdbeweging. In uniform naar school gaan! Je kan ook om 7.00 uur op het Astridplein gratis gaan ontbijten.
 
zo 19 oktober Tijd voor het... super opdrachtenspel!
 
zo 26 oktober Stadsspel. Neem zeker je fiets mee.

Aspiranten

zo 7 september geen uitzending (geen Chiro)
 
zo 14 september Fear Factor, Disney Edition
In dit spelprogramma worden de kandidaten die een leeftijdsgrens overschrijden op de proef gesteld. Ze moeten zichzelf bewijzen en ondergaan enkele maturiteitsproeven. Deze editie is in thema van Disney, dus alle kandidaten komen in hun blitste Disneyuniform.
 
zo 21 september Het leven zoals het is: de Chiro
Vandaag krijgen we te zien hoe het er precies aan toegaat op de startdag van Chiro Lore. Een toffe namiddag met een super heerlijke barbecue als afsluiter, een beter begin en einde van de zomer is niet wensbaar.
 
zo 28 september Het Jaar 2010 voor dummies
Vandaag krijgen we een uiteenzetting van de jaren 2014-2015. Jullie kennen wellicht nog enkele van de 12 werken die de aspi’s van Chiro Lore moesten voltooien, of de coolste tweedaagse die er ooit zal zijn geweest? Maar weten jullie nog wat Kos zeker eens wou doen dit jaar? Of welk spel Winter het leukst vond?
 
zo 5 oktober geen uitzending (geen Chiro)
 
zo 12 oktober Familieraad
Chirostijl. De kandidaten door een hogere macht gelinkt aan een specifieke opdracht. De anderen fungeren als panelleden.
 
vrij 17 oktober VTM Nieuws
Speciale uitzending voor de dag van de jeugdbeweging. Vandaag vulden 95.000 jongeren het Astridplein. Enkele enthousiastelingen, die zichzelf de graafste aspiranten van het land noemden, waren duidelijk hoorbaar aanwezig. Vannacht is het tevens het zwaarste feestje van het jaar, en de aspi’s in kwestie lieten weten dat ze ook daar aanwezig zouden zijn.
 
zo 19 oktober De keuken van Sofie
Gasten aan de tafel van Sofie moeten geld bijeen scharellen en daarmee eten voorzien voor een selecte groep fijnproevers. Dit kan een late uitzending worden.
 
zo 26 oktober Aspe
Een moord doet Antwerpen daveren op zijn grondvesten. Wie, waarom, waarmee en hoe? Enkele van de vragen die inspecteur Versavel en Commissaris Van In zullen moeten beantwoorden. Figuranten voor dit programma moeten hun fiets meenemen.
Chiro Lore Youtube kanaal
Facebook Chiro Lore
Leiding worden?
sitemap