De Chiro gaat weer van start: overgang, Startzondag en ribbels!

Wil jij binnenkort (terug) naar de leukste jeugdbeweging van Antwerpen gaan? Chiro Lore start op op zondag 14 september weer met haar activiteiten. Dat betekent dat inderdaad zondag 7 september het geen Chiro is. Binnenkort krijgen jullie je boekje in de bus met het programma maar hier is alvast een tipje van de sluier wat de komende zondagen zal volgen.

Overgang

Op 14 september start de Chiro met de overgang! Leden die naar een volgende afdeling gaan moeten tonen dat ze klaar zijn om naar de volgende afdeling te gaan. Dat doen ze door enkele proeven te onderstaan waarbij ze lekker vuil worden. Dit jaar is het thema Disney. Kom dus met z'n allen verkleed als Mickey Mouse, Scar, Pluto, Donald Duck, Peter Pan, Mowgli, Baloe, Beest, Belle, Sneeuwwitje, Tarzan, Hercules, Doornroosje, Jafar, Gepetto, ... je snapt het wel! Dus verkleed je in een prinses of een prins, een magisch dier of voorwerp dat je kent van de wonderlijke films.

Ga je over? Neem dan zeker wasgerief, een handdoek en propere warme kledij mee.

Nadat iedereen is overgegaan maken we de nieuwe leidingsverdeling bekend. Om 17.00 uur doen we onze jaarlijkse diashow van de kampfoto's. Ouders zijn vanaf dan ook welkom om mee te komen kijken.

Startzondag

We spelen op zondag 21 september met z'n allen leuke spelletjes. Neem zeker je vriendjes en vriendinnetjes mee zodat zij de Chiro kunnen ontdekken. Van 14.00 tot 16.00 uur spelen we met z'n allen spelletjes, vanaf 16.00 uur kan je kiezen welke activiteit je wilt meedoen. Bij een van die activiteiten kan je je schoolboeken (laten) kaften met écht Chirokaftpapier. Neem zeker al je schoolboeken mee als je dit wilt laten doen.

Ouders kunnen op deze dag ook hun kinderen inschrijven en blijven eten op de Chiro. De barbecue is een ideale gelegenheid om andere ouders te leren kennen! De inschrijvingen en het eten starten vanaf 18.00 uur. Vlees, groentjes en drank worden verkocht aan democratische prijzen. Reserveren is niet nodig.

Wie bij het inschrijven meteen zijn lidgeld wilt betalen kan dat doen. Dat is nog steeds 20 euro. Nieuwe ouders en ouders die het wensen krijgen ook nog een huisbezoek. Dan komt de afdelingsleiding bij jou thuis langs om de Chirowerking uit te leggen.

Overgang en Startzondag Chiro Lore

Een nieuwe afdeling: ribbels!

Ja, we zij er in geslaagd extra veel leiding te vinden. De intensieve zoektocht heeft verschillende helden en heldinnen opgeleverd. Hoera! Maar nog beter, daardoor kunnen we de afdelingen aanpassen aan de toenemende grootte van onze Chiro en een zesde afdeling in voeren: de ribbels. Wat houdt dat dan in? Wel, vroeger had je speelclub (6 tot 9 jaar) en rakwi's (9 tot 12 jaar). Dat was altijd kei tof (zo is Chiro nu eenmaal), maar soms wilt een jongste speelclublid net iets anders dan een oudste speelclublid. Ook een oudste rakwi doet af en toe graag andere dingen dan een jongste rakwi. Met onze extra leiders en leidsters roepen we de ribbels in het leven. Kinderen van 6 tot 8 jaar zijn vanaf nu ribbel. In de speelclub zitten kindjes van 8 tot 10 jaar, in de rakwi's kindjes van 10 tot 12 jaar.

Let wel: het is niet omdat we een extra jonge afdeling invoeren dat jongere kinderen naar de Chiro mogen komen. De minimumleeftijd is nog altijd 6 jaar of in het eerste leerjaar zitten. Om alles duidelijk te maken hieronder een schema!

Geboortejaar School (onder normale omstandigheden) Vroeger Nu Afdelings-figuurtje Afdelings-kleur
2008 1e leerjaar speelclub ribbels Rupsje Ribbel paars
2007 2e leerjaar
2006 3e leerjaar speelclub Mazzel geel
2005 4e leerjaar rakwi's
2004 5e leerjaar rakwi's Sjoepap groen
2003 6e leerjaar
2002 1e middelbaar tito's tito's Flamm en Spetter rood
2001 2e middelbaar
2000 3e middelbaar keti's keti's Bo De Bever blauw
1999 4e middelbaar
1998 5e middelbaar

aspiranten

aspiranten Freek De Egel oranje
1997 6e middelbaar
Rupsje Ribbel

Gepubliceerd op

Deel dit op Facebook

Chiro Lore
Hertsdeinstraat 25, 2018 Antwerpen
info@chirolore.be
BE21 7755 9342 4803
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Foto- en video-afspraken | Vrijwilligersstatuut