Kampinfo

Inhoud

 1. Inleiding
 2. Kampteaser
 3. Speelclub
 4. Rakwi's
 5. Tito's
 6. Keti's
 7. Aspiranten
 8. Algemene info
 9. Checklist
 10. Verkleedideetjes
 11. Post
 12. Gegevens leiding
 13. Kampboekje

Welkom in de tropische wateren van de oceaan!

Hallo lieve zeediertjes en zeemonsters!

Dit jaar is Chiro Lore uitgekozen om mee de geheimen van de onderwaterwereld te gaan ontdekken. Hebben jullie zin om mee met ons de zee in te duiken en op pad te gaan met alle zeedieren en wezens? Hopelijk wel, want er staat een heel avontuur op jullie te wachten!

Bereid je voor om op dit kamp de zeevriendjes te leren kennen en door de oceaan te zwemmen!
Neem zeker je enthousiasme mee en zorg dat je onder water kan ademen...

Tot op kamp!

Kampteaser

Speelclub

Blub blub, lieve speelclubbers

Het is weer zover: het jaarlijkse Chirokamp! Spanneeeeeend!

We zijn heel blij dat we dit jaar weer samen op kamp kunnen gaan! Deze keer trekken we naar Wezemaal waar we diep in de zee tussen de visjes ons goed zullen amuseren.

Hou jullie dus maar klaar want op 21 juli beginnen we er aan. Jullie worden ten laatste om 16.00 uur in jullie uniform verwacht op de kampplaats in Wezemaal.

Zorg dat je buikje dan al vol zit, want we vliegen er meteen in! Na vijf geweldige dagen (op 25 juli) worden jullie terug opgehaald door jullie ouders om 17.00 uur.

Wat mag je zeker niet vergeten? Kleren die vuil mogen worden! We gaan stevig ravotten dus neem er zeker ook genoeg mee. Voor het volledige lijstje kan je de check-list raadplegen, daarin staat alles waarin je moet meenemen. Als je graag een kaartje stuurt vanuit de prachtige onderwaterwereld naar je familie in de saaie wereld boven water, dan neem je best ook een klein zakgeldje (max 5 euro) mee om eventueel een kaartje en/of postzegels te kopen.

Wij kijken er alvast heeeel erg naar uit en wij hopen jullie ook!

Vele groetjes,
De leiding

Rakwi's

Liefste bubbel en guppies

Hoelang kunnen jullie je adem inhouden onder water? Hopelijk toch wel even. Anders wordt dat wat lastig op ons spetterend onderwaterkamp!

Dit kamp gaan we naar het aquatisch wezemaal tussen het kelp en het koraal! Zodus vergeet alvast je handige zeemeerminstaart (badpak, bikini, zwemshort) niet want die komt daar vast van pas! Pak ook jouw schelp (bord en kom), drietand (vork) en ander bestek (mes,lepel) zeker mee voor al die heerlijke kreeftmalen! En zelfs een beker want in SpongeBob gebruiken ze die ook onder water! Neem ook een handdoek mee voor de afwas ook zoals bij SpongeBob! En vergeet geen vuile kleren mee te nemen (dat zijn dus geen vuile kleren die je meeneemt maar kleren die vuil mogen worden)!

En natuurlijk mogen jullie ook creatief aan de slag om jullie te verkleden in het coolste onderwater wezen van de hele onderwaterwereld misschien het monster van Lochness of een gespierde Neptunus met drietand! Nog een goudentip die jullie ook doorgeven aan mamaSedna en papaPoseidon: label alles wat je kan met je eigen initialen!!! Zo verliezen we geen tijd met zoeken tussen het kelp op ons geentijdteverliezensuperspetastisch kamp!

Verdere informatie volgt nog, in de tussentijd proppen jullie je best vol met zeewier zodat we tegen dan zwemvliezen tussen onze handen en tenen hebben gegroeid!

Dikke rakwikwallengroetjes van jullie rakwikwallenleiding,
Pamster, Marievis, Marthopus en Linettekwal

Tito's

Hoi Tito’s

Het kampthema van dit jaar is: onder water!

Dus pak je zwemvliezen, je snorkel en je duikbril mee want je zal ze nodig hebben. Eventueel nog andere dinges zoals ondergoed of zeep maar das ni essentieel. (PS: als je niet kan zwemmen neem dan zwembandjes mee)

Ter voorbereiding kunnen jullie dit al studeren. 27/07 is het examen!

De blaadjes zijn altijd groener kom
In andermans zeewierwoud mee
Maar als je daarvan gaat dromen op
Bega je een grote fout kamp
Waarom ben je niet tevreden want
Met al wat de zee je biedt anders
Het is hier zo mooi beneden ben
Dat vind je daarboven niet je

Diep in de zee echt
Diep in de zee mega
Ik zal je zo missen stom
Tussen de vissen en
Blijf toch benee gaan
Daar werken zij de hele dag we
Nooit hoor je eens een schaterlach je
Laat ons maar drijven met onze lijven missen
Diep in de zee sukkel

Keti's

Beste matrozen en kapiteins

Binnenkort gaan we jullie onderdompelen in het Wezemaalse oceaan. Voor jullie vertrekken zullen we jullie zeggen wat er zeker aan boord moet zijn zodat onze plannen niet in het water vallen.

Jullie hebben zeker stevige wandelschoenen en een regenjas nodig om de woeste stormen te weerstaan. Vergeet jullie zwemgerief niet mee te nemen want het zou van pas kunnen komen, want de oceaan is meestal wel wat nat he. Eetgerief en handdoeken is ook wel handig, zodat jullie heel het kamp het hoofd boven water kunnen houden.

Aangezien we spannende en mysterieuze experimenten met water gaan doen: neem je dus ook best vuile kleren (+ een extra witte T-shirt) mee zodat geen water te diep is. Als je ’s nachts niet wilt zinken tot de bodem, is slaapgerief aangeraden.

Omdat we tenslotte in de diepste trog van de oceaan gaan, is het verplicht om een buddy (knuffel die kapot mag gaan) mee te nemen! Want daar kan het gevaarlijk zijn en dan ben je best niet alleen… Wij nemen ook elks een buddy (extra leiding) mee om het reilen en zeilen van onze keti-avontuur mee te bemannen. We kijken er echt naar uit want het wordt een topkamp.

Ps: jullie mogen zelf kiezen welke vis het beste bij welke leiding of buddy past.

Groetjes van de beste leiding Miltonijn, Adriaal, Buddy 1 en Buddy 2.

Aspiranten

Liefste aspiranten

Wij hopen dat jullie helemaal klaar zijn voor de zes tofste dagen van de zomer. Wij zijn er allesinds meer dan ready voor!

Zoals jullie ondertussen al weten, gaat er een extra leiding mee op kamp. Namelijk Ellen! Zij gaat er mee voor zorgen dat jullie zich een beetje gedragen. Maar daarnaast zal ze vooral voor een hoop extra sfeer zorgen.

Haal de waterratten in jullie zelf maar al naar boven, want dit jaar bevindt het kamp zich op de bodem van de oceaan. En wat kan je daar allemaal vinden:

Maak jullie borst maar nat voor het beste kamp tot hier toe!

Wordt vervolgt.

Groetjes van jullie top leiding!
Kos, Ellen en Xante

Algemene info

Betaling

 • 75 euro
 • Voor 01/07/2021
 • Betalen kan door te storten op
 • BE21 7755 9342 4803 met als mededeling “naam kind +
 • afdeling + kamp 2021”
 • Niet-leden zijn uiteraard ook altijd welkom, zij betalen ook nog 25 euro inschrijvingsgeld
Wanneer gaan we op kamp?

-12 leden (speeclub en rakwi's)

21 juli tot en met 25 juli (5 dagen)

+12 leden (tito's, keti's en aspiranten)

26 juli tot en met 31 juli
(6 dagen)

Afzetten?
(Op de kampplaats MET
bagage)

-12 leden (speeclub en rakwi's)

21 juli tussen 15.30 en 16.00 uur

+12 leden (tito's, keti's en aspiranten)

26 juli tussen 11.00 en 11.30 uur

Ophalen?
(Op de kampplaats MET
bagage)

-12 leden (speeclub en rakwi's)

25 juli om 17.00 uur

+12 leden (tito's, keti's en aspiranten)

31 juli tussen 11.00 en 11.30 uur

Niet vergeten!
 • Kids-ID / identiteitskaart
 • Keukenhanddoek
 • Brooddoos en drinkbus
 • Eigen shampoo, zeep, zonnencrème, ...
 • Op alles wat je maar kan bedenken kan je naam zetten!
 • Zie verder de checklist pagina
In noodgeval?

Groepsleiding

Sarah El Ajaji
0489 051 298

Sarah Cuyckens
0487 853 945

Milton Fabre
0492 690 247

Vb's

Katrien Mus
0499 422 111

Rik De Lombaerde
0487 557 556

Kampadres Scouts Wezemaal
Kerkebroekstraat 3
3111 Wezemaal

Checklist

Verkleedideetjes

Wauw! Het thema is onderwaterwereld...

Maar wat moet ik aandoen? Hier enkele ideetjes te geven ter inspiratie. In de onderwaterwereld ga je heel veel verschillende soorten vissen, haaien, kwallen, inktvissen en veel meer onderwaterwezens vinden. Dus er zijn genoeg opties waarin je je kan verkleden op kamp.

Vissen

Je hebt in de oceaan uiteraard een enorm groot aanbod van verschillende soorten vissen. Je hebt heel vaak fel gekleurde visjes, maar er zijn ook ietsje bekendere vissen zoals Nemo! Je kan altijd aan je leiding op kamp vragen of die jou wilt shminken in een visje!

vis

Haaien

Haaien zijn er natuurlijk ook in onze onderwaterwereld! Als je je als haai wilt verkleden, kan je bijvoorbeeld scherpe tanden maken en een grote vin voor op je rug! Die hebben elke haai wel!
Daarnaast heb je ook verschillende soorten zoals de hamerhaai of de witte haai. Veel keuze!

haai

Kwallen

Uiteraard zijn de kwallen ook van de partij! Wie kwal zegt, denkt aan een roze blubber met veel tentakels. Zo kan je bijvoorbeeld een volledig rode outtfit bij elkaar zoeken en dan veeeel tentakels maken en die aan je hangen! Of aan een paraplu plakken en die boven je hoofd houden.

kwal

Krabben

Als je als een krab wilt gaan, kan je best een volledig rode outfit bij elkaar zoeken en zelf scharen in elkaar knutselen. Je kan ook gek doen en een blauwe of gele krab zijn. Alles kan ik onze onderwaterwereld!

krab

Inktvissen

De inktvissen kunnen zeker en vast niet ontbreken! Inktvissen staan bekend voor hun lange tentakels. Deze kan je zeker namaken!

Natuurlijk zijn er nog veel meer wezens waarin je je kan verkleden, dus neem zeker nog eens een kijkje op het internet als je het allemaal nog niet zo goed weet.

inktvis

Post

Voornaam Achternaam
Afdeling
Kamp Chiro Lore
Scouts Wezemaal
Kerkebroekstraat 3
3111 Wezemaal

We willen uiteraard niet dat onze ouders al te ongerust zijn tijdens dat we weg op kamp zijn, dus brieven en postpaketten zijn meer dan welkom! Ook voorzien wij zoals elk jaar het nodig materiaal om zelf brieven te sturen naar onze lieftallige ouders, andere familieleden en vrienden.

Postzegel + Kaartje + Envelop =
0,50 euro 0,30 euro 0,20 cent

Dat maakt samen dus de mooie som van 1 euro per brief!

Vergeet zeker niet het nodige schrijfmateriaal en je adresboekje!

Gegevens leiding

Zie chirolore.be/contact.

Kampboekje

Download het kampboekje als .pdf (3,9 MB)

Gepubliceerd op

Deel dit op Facebook

Chiro Lore
Hertsdeinstraat 25, 2018 Antwerpen
info@chirolore.be
BE21 7755 9342 4803
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Foto- en video-afspraken | Vrijwilligersstatuut